сайт за бременност, раждане, бебе, курсове, училище, родители, масаж, гимнастика, кърмене, обезболяване, велико търново

 

 

 

 

 

 
  За нас

 Всяко семейство е различно и всяка жена сe настройва по свой уникален начин за новата си роля на Майка. Идеята за създаването на Happy Mums е стара моя мечта,вдъхновена от желанието ми да дам на тези невероятни жени ресурси на които могат да се доверят, място,където могат да намерят достоверна информация, грижи и професионализъм.
Happy Mums е моят начин да им предложа, не само моя опит, но и най-добрите услуги във Велико Търново и региона за най-важния момент от техния живот - Раждането и отглеждането на дете.

  

 Тони Калушкова

 Акушерка
 Основател и Управител на Happy Mums
  

 

Завърших  Акушерство в Медицински Колеж гр.Варна и в продължение на 12 години работех като акушерка в Женска консултация,а през 2002г.се дипломирах като Бакалавър Социални дейности от Великотърновския Университет.

След настъпването на здравната реформа, заедно с моя приятелка сновавахме частно лечебно заведение, което беше първото по рода си за диагностика и лечение на остеопороза в нашият град.
В годините участвах в специализирани обучения и семинари по Маркетинг,Продажби и Управление, но истинската ми страст си остана акушерството.

След създаването на Happy Mums започнах много активно да търся и да се включвам в обучения повишаващи квалификацията ми като акушерка и в полза на работата ми с бременните жени и родителите.

Преминах обучение по кърмене към
НАПК  и теоретичните модули за сертификация като Дула към Dona International

Вече съм сертифицаран инструктор за подготовка за раждане към ENCA  - Европейска мрежа на асоциациите за раждане и сертифициран  обучител по програмта "Най-щастливото бебе" на д-р Карп 
Консултант специализирани грижи за деца с вродени лицеви аномалии.

От 2012 г. изпълнявам длъжността Зам. председател на 
Алианс на българските акушерки. 

Представител съм на  International Alliance of Midwives /IAM/ за България 

Имам прекрасен съпруг и две вече пораснали деца - Теодор и Габи :)

Услуги с които мога да Ви бъда полезна:
- Подготвителни курсове за бременността, раждането, кърменето и грижи за бебето
- Акушерски консултации
- Консултации по кърмене 
- Домашно посещение след раждането

- Помощ при колики и продължителен плач на бебето.


Ето и останалите членове на екипа : 

Дани Дечева
Акушерка, Психолог, масажен терапевт


- Акушерски и психологически консултации по всички въпроси свързани с бременността, раждането и отглеждането на дете;
- Консултации по кърмене, аюрведа, краниосакрална терапия ;
- Домашно посещение след раждането;
- Индивидуално или групово обучение за масаж на бебето;
- Масаж за бременни
- Масаж – женски аюрведичен или меден - за Вас или за Вашето семейство.


Деси Русева
Магистър Кинезитерапевт
  Деси завършва НСА"В.Левски" със специалност Магистър"Кинезитерапия".Изключително спортно ориентирана личност,тя работи шест години в ски училище"Мотен" на Витоша, а през следващите пет в сърф училище "ОХО" като сърф учител и спортен аниматор на деца.Присъединява се към екипа на Happy Mums, защото е убедена,че може да помогне на бъдещите майки да изживеят своята неповторима бременност,през която освен с очакването да дарят живот да бъдат активни,пълноценни и жизнени жени. Деси преподава упражнения за бъдещите мами в които включва елементи на дихателна гимнастика, фитбол,стречинг и активни аеробни упражнения. Живее и работи във Велико Търново и има две прекрасни дъщери - Марта и Вихра.В свободното си време обича да бъде със семейството си и с приятели сред природата

Услуги с които може да Ви бъде полезна:
- Фитбол за бременни
- Масаж
- Масаж и двигателна гимнастика на бебета, рехабилитация на недоносени деца или деца с проблеми

 Пролет Велкова
 Фитнес инструктор

Казвам се Пролет Велкова ... почти на 32 и бременна в 18 седмица :) 
Занимавам се със спорт през целия си съзнателен живот ... тренирала съм плуване над 15 години като стъпките си започнах в Търново и продължих в плувен клуб Левски София. 
В последствие открих спининга като спорт, който ми носи нужното натоварване и енергия извън басейна. Вече близо 2 години се занимавам активно с този спорт, като междувременно се сертифицирах, за да може да съм уверена за себе си и адекватна за очакванията на клиентите. 
Междувременно започнах да се информирам за спорта по време на бременност, тъй като опитът ме сблъска с момичета от групата ми стигнали до този вълнуващ момент в живота. 
Разбрах, че трябва да съм им не само полезна с информация, но и да осигуря тяхната безопасност и тази на бебетата, което ме накара да задълбочавам познанията ми в тази област. 
Така или иначе интензивните кардио тренировки не са най-доброто решение за натоварване, особено през по-късните етапи на бременността, което пък доведе до срещата ми с Тони Калушкова и кинезитерапевта Деси Русева.

С моите опит и знания и с подкрепата и насоките на Деси искам да покажа и разкажа на всички бъдещи майки, че бременността не е болест, а специфично състояние, през което трябва да се грижим за себе си и добрата си форма. 
Умерените натоварвания и редовният спорт не само ще ни поддържат в добър тонус по време на 9 месечното приключение в очакване на бебетата ни, но и ще подготвят тялото ни за едно по-лесно раждане и по-бързо възстановяване след това.

С много любов към майките и бебетата,
Пролет 

Виктория Тошкова
Водещ програма за възстановяване след раждането Happy Kanga Mums


Вики е треньор и хореограф по съвременни танци и мажоретен спорт.
Носител на награди от национални, международни и европейски състезания и с опит в работата с деца.

Работата с майките и бебетата е ново предизвикателство за нея, което тя прие с огромно желание и ентусиазъм. :)

 

 

 

 

 

 

 

 

Таня Цонева
Музикален педагог

 Аз съм Таня, фамилията ми е спорна, тъй като съм по-изевстна с бащиното ми име - Цонева, което ми харесва повече, въпреки че приех фамилното име на съпруга си.

Възрастта ми също не е сигурна, понеже се мени непрекъснато. Завърших висшето си образование в гр.Пловдив – Институт по музикална педагогика, но ако сега си загубя дипломата, на нея ще пише академия. Така че за мен може да се кажа, че се меня непрекъснато.

Аз самата се стремя към това. Животът няма сигурни граници и който не го разбира, остава излъган. Това ме кара да приемам непрекъснато различни предизвикателства. Любимото сред тях е Бебешката музикална работилница. 

За програмата, вижте тук:

 

Венета Стефанова
Бахов терапевт,педагог, психолог и горда майка на две момчета:)


"С идването си на този свят едно дете преобръща до неузнаваемост живота на своите родители. Все по-често ни се налага да преодоляваме собствения си егоизъм, за да отделим повече време за детето си и да поиграем с него. Нали? И аз като родител си зададох доста въпроси – на някои намерих отговор, на други все още търся. Осъзнах, че децата ми са моите най-големи учители ...по пътя ми – те безпогрешно ме даряваха с усмивка, когато бяха щастливи и с плач и недоволство, когато аз самата се чувствах объркана. 
Когато се запознах с философията на Монтесори, разбрах, че инстинктивно аз съм правела точно това – виждала съм у децата „дълбокото” познание, което носят и трябва да бъдат просто водени, а не „обучавани” и „наставлявани”. 
Всеки има своята мисия на земята – аз знам, че моята е свързана с децата.
Работила съм няколко години като учител по български език и литература, но осъзнах, че децата имат нужда от нещо повече, за да растат като щастливи хора. Записах психология, защото смятах, че тя ще даде някои отговори.
Сега работя като психолог в център за деца със специални образователни потребности. Занимавам се и с Бахова терапия. Омъжена съм и имам две деца."

Повече за възможностите на баховата терапия вижте тук:

Услуги с които може да Ви е полезна
- Психологически консултации за деца и възрастни
- Консултации Бахова терапия

 

 

Теодор и Габриела Калушкови
 Kalushkov Photography 

Бебешка, Детска, Семейна, Сватбена АРТ Фотография 

Предоставяме Ви възможност да запечатате малките неща от различните етапи на Вашия семеен живот. 

Ние улавяме Вашето бебе докaто се учи да ходи; петгодишното ви дете, каращо велосипед без помощни колелa и последната снимка на тинейджъра преди да стане възрастен.

Осигуряваме подготвени фотографи, които да направят първата снимка на Вашето бебе в естествен артистичен стил.

Вярваме, че бебетата, изглеждат най-красиви, когато са държани в ръцете на родителите си или сгушени в едно от любимите си одеалца.

Ние създаваме тази красота като използваме само истинските неща – естествена светлина, креативна фотография и висок клас фотографска техника. 

Очакваме с нетърпение да работим с Вас и да направим фотографии, които показват истинската красота на Вашето семейство.

 

 
©2009 Happy Mums. All right reserved
 
 
бременност_раждане_кърмене_0 бременност раждане бебе курсове училище родители масаж гимнастика кърмене обезболяване велико търново бременност_раждане_кърмене_1 бременност раждане бебе курсове училище родители масаж гимнастика кърмене обезболяване велико търново бременност_раждане_кърмене_2 бременност раждане бебе курсове училище родители масаж гимнастика кърмене обезболяване велико търново бременност_раждане_кърмене_3 бременност раждане бебе курсове училище родители масаж гимнастика кърмене обезболяване велико търново бременност_раждане_кърмене_4 бременност раждане бебе курсове училище родители масаж гимнастика кърмене обезболяване велико търново бременност_раждане_кърмене_5 бременност раждане бебе курсове училище родители масаж гимнастика кърмене обезболяване велико търново бременност_раждане_кърмене_6 бременност раждане бебе курсове училище родители масаж гимнастика кърмене обезболяване велико търново бременност_раждане_кърмене_7 бременност раждане бебе курсове училище родители масаж гимнастика кърмене обезболяване велико търново бременност_раждане_кърмене_8 бременност раждане бебе курсове училище родители масаж гимнастика кърмене обезболяване велико търново бременност_раждане_кърмене_9 бременност раждане бебе курсове училище родители масаж гимнастика кърмене обезболяване велико търново бременност_раждане_кърмене_10 бременност раждане бебе курсове училище родители масаж гимнастика кърмене обезболяване велико търново бременност_раждане_кърмене_11 бременност раждане бебе курсове училище родители масаж гимнастика кърмене обезболяване велико търново бременност_раждане_кърмене_12 бременност раждане бебе курсове училище родители масаж гимнастика кърмене обезболяване велико търново бременност_раждане_кърмене_13 бременност раждане бебе курсове училище родители масаж гимнастика кърмене обезболяване велико търново бременност_раждане_кърмене_14 бременност раждане бебе курсове училище родители масаж гимнастика кърмене обезболяване велико търново бременност_раждане_кърмене_15 бременност раждане бебе курсове училище родители масаж гимнастика кърмене обезболяване велико търново бременност_раждане_кърмене_16 бременност раждане бебе курсове училище родители масаж гимнастика кърмене обезболяване велико търново бременност_раждане_кърмене_17 бременност раждане бебе курсове училище родители масаж гимнастика кърмене обезболяване велико търново бременност_раждане_кърмене_18 бременност раждане бебе курсове училище родители масаж гимнастика кърмене обезболяване велико търново бременност_раждане_кърмене_19 бременност раждане бебе курсове училище родители масаж гимнастика кърмене обезболяване велико търново бременност_раждане_кърмене_20 бременност раждане бебе курсове училище родители масаж гимнастика кърмене обезболяване велико търново бременност_раждане_кърмене_21 бременност раждане бебе курсове училище родители масаж гимнастика кърмене обезболяване велико търново бременност_раждане_кърмене_22 бременност раждане бебе курсове училище родители масаж гимнастика кърмене обезболяване велико търново бременност_раждане_кърмене_23 бременност раждане бебе курсове училище родители масаж гимнастика кърмене обезболяване велико търново бременност_раждане_кърмене_24 бременност раждане бебе курсове училище родители масаж гимнастика кърмене обезболяване велико търново бременност_раждане_кърмене_25 бременност раждане бебе курсове училище родители масаж гимнастика кърмене обезболяване велико търново бременност_раждане_кърмене_26 бременност раждане бебе курсове училище родители масаж гимнастика кърмене обезболяване велико търново бременност_раждане_кърмене_27 бременност раждане бебе курсове училище родители масаж гимнастика кърмене обезболяване велико търново бременност_раждане_кърмене_28 бременност раждане бебе курсове училище родители масаж гимнастика кърмене обезболяване велико търново бременност_раждане_кърмене_29 бременност раждане бебе курсове училище родители масаж гимнастика кърмене обезболяване велико търново бременност_раждане_кърмене_30 бременност раждане бебе курсове училище родители масаж гимнастика кърмене обезболяване велико търново бременност_раждане_кърмене_31 бременност раждане бебе курсове училище родители масаж гимнастика кърмене обезболяване велико търново бременност_раждане_кърмене_32 бременност раждане бебе курсове училище родители масаж гимнастика кърмене обезболяване велико търново бременност_раждане_кърмене_33 бременност раждане бебе курсове училище родители масаж гимнастика кърмене обезболяване велико търново бременност_раждане_кърмене_34 бременност раждане бебе курсове училище родители масаж гимнастика кърмене обезболяване велико търново бременност_раждане_кърмене_35 бременност раждане бебе курсове училище родители масаж гимнастика кърмене обезболяване велико търново бременност_раждане_кърмене_36 бременност раждане бебе курсове училище родители масаж гимнастика кърмене обезболяване велико търново бременност_раждане_кърмене_37 бременност раждане бебе курсове училище родители масаж гимнастика кърмене обезболяване велико търново бременност_раждане_кърмене_38 бременност раждане бебе курсове училище родители масаж гимнастика кърмене обезболяване велико търново бременност_раждане_кърмене_39 бременност раждане бебе курсове училище родители масаж гимнастика кърмене обезболяване велико търново бременност_раждане_кърмене_40 бременност раждане бебе курсове училище родители масаж гимнастика кърмене обезболяване велико търново бременност_раждане_кърмене_41 бременност раждане бебе курсове училище родители масаж гимнастика кърмене обезболяване велико търново бременност_раждане_кърмене_42 бременност раждане бебе курсове училище родители масаж гимнастика кърмене обезболяване велико търново бременност_раждане_кърмене_43 бременност раждане бебе курсове училище родители масаж гимнастика кърмене обезболяване велико търново бременност_раждане_кърмене_44 бременност раждане бебе курсове училище родители масаж гимнастика кърмене обезболяване велико търново бременност_раждане_кърмене_45 бременност раждане бебе курсове училище родители масаж гимнастика кърмене обезболяване велико търново бременност_раждане_кърмене_46 бременност раждане бебе курсове училище родители масаж гимнастика кърмене обезболяване велико търново бременност_раждане_кърмене_47 бременност раждане бебе курсове училище родители масаж гимнастика кърмене обезболяване велико търново бременност_раждане_кърмене_48 бременност раждане бебе курсове училище родители масаж гимнастика кърмене обезболяване велико търново бременност_раждане_кърмене_49 бременност раждане бебе курсове училище родители масаж гимнастика кърмене обезболяване велико търново бременност_раждане_кърмене_50 бременност раждане бебе курсове училище родители масаж гимнастика кърмене обезболяване велико търново бременност_раждане_кърмене_51 бременност раждане бебе курсове училище родители масаж гимнастика кърмене обезболяване велико търново бременност_раждане_кърмене_52 бременност раждане бебе курсове училище родители масаж гимнастика кърмене обезболяване велико търново бременност_раждане_кърмене_53 бременност раждане бебе курсове училище родители масаж гимнастика кърмене обезболяване велико търново бременност_раждане_кърмене_54 бременност раждане бебе курсове училище родители масаж гимнастика кърмене обезболяване велико търново